Zonnestralen denk aan UV-bescherming

UV-bescherming zonnestralen
We hebben het allemaal gemerkt, de dagen worden langer en dat betekent dat de zonnestralen ook steeds sterker worden. De zon kan je haar beïnvloeden, zeker als je met het mooie weer veel buiten bent. Hoe zorg je ervoor dat je  haar mooi en verzorgt blijft in de warme zon?

Haarschubben

Haar is extra gevoelig als de schubben niet zijn gesloten. Je haar glanst dan ook minder. Door hitte van stylingsapparaten of de zon kunnen je schubben open gaan staan. Dit maakt ze extra gevoelig voor UV-straling en andere invloeden van buitenaf. Resultaat daarvan is dat je haar droog wordt, sneller breekt en het ontstaan van dode haarpunten.
Om je haarschubben te sluiten is het verstandig om na het wassen van je haar een conditioner of een haarmasker te gebruiken.

Spoelen

Heb je gezwommen in zee of het zwembad met chloor? Spoel je haar daarna altijd goed uit, zodat er geen restanten in achterblijven, En is het aan te raden om gelijk te wassen met een verzorgende shampoo met UV-bescherming. Zowel zeezout als chloor bleken en beschadigen je haar, dit wil je natuurlijk tot een minimum beperken. Na het zwemmen en wassen kan je kiezen voor een voedend masker of olie om je haar een extra boost te geven.

Extra verwennen

De warme zon droogt extra uit, niet alleen je haar, maar ook je huid. Het is verstandig om regelmatig een moment voor jezelf in te plannen. Een voedend masker voor je haar en een lekkere bodylotion of crème voor je huid is geen overbodige luxe.
Vergeet daarnaast niet om genoeg te drinken. Hydratatie komt voor het grootste gedeelte van binnenuit uit. Als je niet genoeg drinkt, kan je smeren wat je wilt, maar het zal niet genoeg zijn. Zorg goed voor je huid en haar!

 

adviseer je klanten om goede verzorgende producten te gebruiken, om het haar gezond en glanzend te houden!

producten van de Bio-lijn styling en verzorging hebben een UV-bescherming!

Meer nieuws

hair-3419148_640
Heb jij last van gespleten haarpunten?
Het ziet er niet uit, je hebt je haar laten groeien, maar dan zie je ineens aan het eind van je haren een gespleten punt. Sterker nog dat zie je heel veel. Hoe gaan we de gespleten punten tegen, wij hebben 7 tips.
Jalyd Hairproducts Nederland Haarkleur roze
Hoe behoudt je een gezonde en glazende haardos. Lees hier onze tips.
Haarverzorging is belangrijk om een gezonde en glanzende haardos te behouden.  Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de gezondheid van ons haar, zoals voeding, genetische aanleg en het gebruik van haarproducten. In dit artikel geven we u tips voor een goede haarverzorging.
woman-586185_640
Als we praten over beschadigd haar, waar praten we dan over? Kunnen we dat wel herstellen?
Beschadigd haar is haar dat is aangetast door externe factoren zoals chemische behandelingen, te veel hitte van styling tools en/of schadelijke UV-straling. Dit kan leiden tot droog, broos en dof haar. Het is belangrijk om beschadigd haar te behandelen om verdere schade te voorkomen en om het haar weer gezond te maken.