Zonnestralen denk aan UV-bescherming

UV-bescherming zonnestralen
We hebben het allemaal gemerkt, de dagen worden langer en dat betekent dat de zonnestralen ook steeds sterker worden. De zon kan je haar beïnvloeden, zeker als je met het mooie weer veel buiten bent. Hoe zorg je ervoor dat je  haar mooi en verzorgt blijft in de warme zon?

Haarschubben

Haar is extra gevoelig als de schubben niet zijn gesloten. Je haar glanst dan ook minder. Door hitte van stylingsapparaten of de zon kunnen je schubben open gaan staan. Dit maakt ze extra gevoelig voor UV-straling en andere invloeden van buitenaf. Resultaat daarvan is dat je haar droog wordt, sneller breekt en het ontstaan van dode haarpunten.
Om je haarschubben te sluiten is het verstandig om na het wassen van je haar een conditioner of een haarmasker te gebruiken.

Spoelen

Heb je gezwommen in zee of het zwembad met chloor? Spoel je haar daarna altijd goed uit, zodat er geen restanten in achterblijven, En is het aan te raden om gelijk te wassen met een verzorgende shampoo met UV-bescherming. Zowel zeezout als chloor bleken en beschadigen je haar, dit wil je natuurlijk tot een minimum beperken. Na het zwemmen en wassen kan je kiezen voor een voedend masker of olie om je haar een extra boost te geven.

Extra verwennen

De warme zon droogt extra uit, niet alleen je haar, maar ook je huid. Het is verstandig om regelmatig een moment voor jezelf in te plannen. Een voedend masker voor je haar en een lekkere bodylotion of crème voor je huid is geen overbodige luxe.
Vergeet daarnaast niet om genoeg te drinken. Hydratatie komt voor het grootste gedeelte van binnenuit uit. Als je niet genoeg drinkt, kan je smeren wat je wilt, maar het zal niet genoeg zijn. Zorg goed voor je huid en haar!

 

adviseer je klanten om goede verzorgende producten te gebruiken, om het haar gezond en glanzend te houden!

producten van de Bio-lijn styling en verzorging hebben een UV-bescherming!

Meer nieuws

woman-3288365_640
Het is een logische reactie, in de winter is je haar sneller vet en was je sneller. Maar is dat wel goed.
Het is je misschien opgevallen, tijdens de winter is je haar sneller vet vergeleken met de warme zomer maanden. Dit komt door de lagere temperatuur waardoor de talg meer op je hoofdhuid blijft liggen.
thermostat-250556_640
Wist je dat de hoge gasprijs indirect je haren helpt. We leggen je uit dat die radiator minder warmte hoeft af te geven.
De gasprijs schiet tot ongekende hoogtes. De verwarming omlaag zetten is dan ook goed voor je rekening, maar vergis je niet, ook voor je haar.
JALYD-Collection_ShampooEnergizzante_1000ml.jpg
Haaruitval is nooit leuk, wat kan de reden zijn? En kun je het remmen?
Haaruitval is natuurlijk vervelend, maar let op iedereen verliest haren. Gemiddeld ligt dit tussen de 50 – 120 haren per dag. Dit is normaal. Daar zie je normaal niets van, want er groeien weer nieuwe haren, zodat je normaal gesproken niks ziet aan je kapsel. Echter krijgt u een dunnere haardos, zijn er een of meerdere kale plekken, dan kan er iets aan de hand zijn.