Beschadigd haar? Wat is dat?

Als we praten over beschadigd haar, waar praten we dan over? Kunnen we dat wel herstellen?
Beschadigd haar is haar dat is aangetast door externe factoren zoals chemische behandelingen, te veel hitte van styling tools en/of schadelijke UV-straling. Dit kan leiden tot droog, broos en dof haar. Het is belangrijk om beschadigd haar te behandelen om verdere schade te voorkomen en om het haar weer gezond te maken.

Er zijn verschillende manieren om beschadigd haar te behandelen. Een van de belangrijkste manieren is door het gebruik van een goede conditioner en het vermijden van het gebruik van stylingtools die hitte gebruiken. Probeer ook om het haar niet te vaak te wassen en gebruik lauw water in plaats van heet water om het haar te wassen. Dit kan helpen om het vochtgehalte van het haar te behouden.

Er zijn ook verschillende haarproducten op de markt die speciaal zijn ontworpen om beschadigd haar te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld een haarmasker of een herstellende conditioner zijn. Gebruik deze producten volgens de aanwijzingen op het label en probeer ze minstens één keer per week te gebruiken om het haar te helpen herstellen.

Het is ook belangrijk om het haar te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Dit kan door het gebruik van een haarspray met UV-bescherming of het dragen van een hoed of sjaal wanneer u buiten bent.

Tot slot is een gezonde levensstijl ook belangrijk voor het behoud van gezond haar. Eet een gevarieerde en gezonde voeding en drink voldoende water om het haar van binnenuit te hydrateren. Probeer ook om stress te verminderen, want hoge niveaus van stress kunnen leiden tot haaruitval.

Door deze stappen te volgen, kan beschadigd haar worden behandeld en kan het weer gezond en glanzend worden.

Meer nieuws

woman-3288365_640
Het is een logische reactie, in de winter is je haar sneller vet en was je sneller. Maar is dat wel goed.
Het is je misschien opgevallen, tijdens de winter is je haar sneller vet vergeleken met de warme zomer maanden. Dit komt door de lagere temperatuur waardoor de talg meer op je hoofdhuid blijft liggen.
thermostat-250556_640
Wist je dat de hoge gasprijs indirect je haren helpt. We leggen je uit dat die radiator minder warmte hoeft af te geven.
De gasprijs schiet tot ongekende hoogtes. De verwarming omlaag zetten is dan ook goed voor je rekening, maar vergis je niet, ook voor je haar.
JALYD-Collection_ShampooEnergizzante_1000ml.jpg
Haaruitval is nooit leuk, wat kan de reden zijn? En kun je het remmen?
Haaruitval is natuurlijk vervelend, maar let op iedereen verliest haren. Gemiddeld ligt dit tussen de 50 – 120 haren per dag. Dit is normaal. Daar zie je normaal niets van, want er groeien weer nieuwe haren, zodat je normaal gesproken niks ziet aan je kapsel. Echter krijgt u een dunnere haardos, zijn er een of meerdere kale plekken, dan kan er iets aan de hand zijn.