7 tips voor het voorkomen van gespleten haarpunten

Heb jij last van gespleten haarpunten?
Het ziet er niet uit, je hebt je haar laten groeien, maar dan zie je ineens aan het eind van je haren een gespleten punt. Sterker nog dat zie je heel veel. Hoe gaan we de gespleten punten tegen, wij hebben 7 tips.
  1. Regelmatig laten knippen: Om gespleten haarpunten te voorkomen is het belangrijk om je haar regelmatig te laten knippen. Dit houdt je haar gezond en voorkomt dat de punten splijten.
  2. Vermijd hitte: Hitte van stylingtools zoals een föhn, stijltang of krultang kan je haar beschadigen en leiden tot gespleten haarpunten. Vermijd het gebruik van deze tools indien mogelijk, of gebruik een hittebeschermende spray.
  3. Gebruik een zachte borstel: Een harde borstel kan je haar beschadigen en leiden tot gespleten haarpunten. Gebruik een zachte borstel of kam om je haar te kammen en te ontwarren.
  4. Bescherm je haar tegen de zon: De zon kan je haar beschadigen en leiden tot gespleten haarpunten. Bescherm je haar door het dragen van een hoed of door het gebruik van haarproducten met UV-bescherming.
  5. Vermijd agressieve haarbehandelingen: Agressieve haarbehandelingen zoals het verven of bleken van je haar kan je haar beschadigen en leiden tot gespleten haarpunten. Vermijd deze behandelingen indien mogelijk.
  6. Gebruik een vochtinbrengende conditioner: Een vochtinbrengende conditioner kan je haar hydrateren en helpen gespleten haarpunten te voorkomen. Breng de conditioner aan op de lengtes van je haar en laat het enkele minuten intrekken voordat je het uitspoelt.
  7. Eet gezond: Een gezonde voeding met voldoende vitamines en mineralen kan je haar gezond houden en gespleten haarpunten voorkomen. Eet daarom voldoende groenten, fruit, noten en zaden.

Meer nieuws

hair-3419148_640
Heb jij last van gespleten haarpunten?
Het ziet er niet uit, je hebt je haar laten groeien, maar dan zie je ineens aan het eind van je haren een gespleten punt. Sterker nog dat zie je heel veel. Hoe gaan we de gespleten punten tegen, wij hebben 7 tips.
Jalyd Hairproducts Nederland Haarkleur roze
Hoe behoudt je een gezonde en glazende haardos. Lees hier onze tips.
Haarverzorging is belangrijk om een gezonde en glanzende haardos te behouden.  Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de gezondheid van ons haar, zoals voeding, genetische aanleg en het gebruik van haarproducten. In dit artikel geven we u tips voor een goede haarverzorging.
woman-586185_640
Als we praten over beschadigd haar, waar praten we dan over? Kunnen we dat wel herstellen?
Beschadigd haar is haar dat is aangetast door externe factoren zoals chemische behandelingen, te veel hitte van styling tools en/of schadelijke UV-straling. Dit kan leiden tot droog, broos en dof haar. Het is belangrijk om beschadigd haar te behandelen om verdere schade te voorkomen en om het haar weer gezond te maken.