Was je haar niet te vaak

Het is een logische reactie, in de winter is je haar sneller vet en was je sneller. Maar is dat wel goed.
Het is je misschien opgevallen, tijdens de winter is je haar sneller vet vergeleken met de warme zomer maanden. Dit komt door de lagere temperatuur waardoor de talg meer op je hoofdhuid blijft liggen.

De bedoeling van de talg is het beschermen van je hoofdhuid. Het voorkomt uitdrogen. Het is alleen erg nadelig voor je haar, het wordt sneller vet. Een logische reactie is je haren wat vaker te wassen. Echter dit werkt tegendraads. Doordat je het vet weg wast, droogt je huid sneller uit. Je haren drogen ook sneller uit, want het krijgt geen vet.

Sterker nog, in het begin wordt het haar nog sneller vet, je talg klieren werken namelijk dan extra hard om uitdroging te voorkomen. Beter is om je hoofdhuid en haar extra te verzorgen met de Omeweek Kit. Ook zijn de producten van Re’Idra perfect om de hoofdhuid te verzorgen.

Meer nieuws

hair-3419148_640
Heb jij last van gespleten haarpunten?
Het ziet er niet uit, je hebt je haar laten groeien, maar dan zie je ineens aan het eind van je haren een gespleten punt. Sterker nog dat zie je heel veel. Hoe gaan we de gespleten punten tegen, wij hebben 7 tips.
Jalyd Hairproducts Nederland Haarkleur roze
Hoe behoudt je een gezonde en glazende haardos. Lees hier onze tips.
Haarverzorging is belangrijk om een gezonde en glanzende haardos te behouden.  Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de gezondheid van ons haar, zoals voeding, genetische aanleg en het gebruik van haarproducten. In dit artikel geven we u tips voor een goede haarverzorging.
woman-586185_640
Als we praten over beschadigd haar, waar praten we dan over? Kunnen we dat wel herstellen?
Beschadigd haar is haar dat is aangetast door externe factoren zoals chemische behandelingen, te veel hitte van styling tools en/of schadelijke UV-straling. Dit kan leiden tot droog, broos en dof haar. Het is belangrijk om beschadigd haar te behandelen om verdere schade te voorkomen en om het haar weer gezond te maken.