Jalyd Hairproducts Red Hair Summer Deep Mask

Feiten en fabels

De zomervakantie is bijna voorbij, maar was die vakantie wel goed voor onze haren?
De zomer is bijna voorbij en onze haren hebben heel wat zonlicht mogen ervaren. Maar is de zomer nou slecht of goed voor onze haren, Jalyd Hairproducts ging op onderzoek uit en kwam wat fabels en feiten tegen.

In de zomer heb je meer haarverlies dan in andere jaargetijden.
Dit is een fabel. De zon en/of Uv straling zorgt niet voor extra haaruitval, wel kan de zon zorgen voor beschadiging van het haar door uitdroging en haarbreuk.

Vitamine D is goed voor je haar
Vitamine D, speelt juist een belangrijke rol bij de groei van je haar, een tekort aan deze vitamine heeft ook een negatief effect op de haarstructuur en de lengte van het haar. Daarnaast, kan een vitaminetekort in het lichaam leiden tot zeer breekbaar haar en zelfs tot haaruitval.

Het dragen van een hoofddeksel zorgt voor haaruitval
Dit is een hardnekkig fabel. Er is geen enkel onderzoek waarin bewezen is dat het dragen van een (strak) hoofddeksel kan zorgen voor meer haaruitval. Wij raden jou juist aan om een hoofddeksel te gebruiken als je in de zon loopt, dit om jouw haar en hoofdhuid extra te beschermen tegen de zon!

Gezonde voeding zorgt voor gezond haar
Ongezonde voeding leidt niet onmiddellijk tot kaalheid, maar het is toch slecht voor het haar. Met een voedingssupplement speciaal geformuleerd voor haargroei geef je je lichaam in één keer alles wat het nodig heeft om het haar van binnenuit gezond te laten groeien. Vergeet dus niet om jouw supplement ook mee te nemen op vakantie!

Meer nieuws

hair-3419148_640
Heb jij last van gespleten haarpunten?
Het ziet er niet uit, je hebt je haar laten groeien, maar dan zie je ineens aan het eind van je haren een gespleten punt. Sterker nog dat zie je heel veel. Hoe gaan we de gespleten punten tegen, wij hebben 7 tips.
Jalyd Hairproducts Nederland Haarkleur roze
Hoe behoudt je een gezonde en glazende haardos. Lees hier onze tips.
Haarverzorging is belangrijk om een gezonde en glanzende haardos te behouden.  Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de gezondheid van ons haar, zoals voeding, genetische aanleg en het gebruik van haarproducten. In dit artikel geven we u tips voor een goede haarverzorging.
woman-586185_640
Als we praten over beschadigd haar, waar praten we dan over? Kunnen we dat wel herstellen?
Beschadigd haar is haar dat is aangetast door externe factoren zoals chemische behandelingen, te veel hitte van styling tools en/of schadelijke UV-straling. Dit kan leiden tot droog, broos en dof haar. Het is belangrijk om beschadigd haar te behandelen om verdere schade te voorkomen en om het haar weer gezond te maken.