Jalyd Hairproducts Red Hair Summer Deep Mask

Feiten en fabels

De zomervakantie is bijna voorbij, maar was die vakantie wel goed voor onze haren?
De zomer is bijna voorbij en onze haren hebben heel wat zonlicht mogen ervaren. Maar is de zomer nou slecht of goed voor onze haren, Jalyd Hairproducts ging op onderzoek uit en kwam wat fabels en feiten tegen.

In de zomer heb je meer haarverlies dan in andere jaargetijden.
Dit is een fabel. De zon en/of Uv straling zorgt niet voor extra haaruitval, wel kan de zon zorgen voor beschadiging van het haar door uitdroging en haarbreuk.

Vitamine D is goed voor je haar
Vitamine D, speelt juist een belangrijke rol bij de groei van je haar, een tekort aan deze vitamine heeft ook een negatief effect op de haarstructuur en de lengte van het haar. Daarnaast, kan een vitaminetekort in het lichaam leiden tot zeer breekbaar haar en zelfs tot haaruitval.

Het dragen van een hoofddeksel zorgt voor haaruitval
Dit is een hardnekkig fabel. Er is geen enkel onderzoek waarin bewezen is dat het dragen van een (strak) hoofddeksel kan zorgen voor meer haaruitval. Wij raden jou juist aan om een hoofddeksel te gebruiken als je in de zon loopt, dit om jouw haar en hoofdhuid extra te beschermen tegen de zon!

Gezonde voeding zorgt voor gezond haar
Ongezonde voeding leidt niet onmiddellijk tot kaalheid, maar het is toch slecht voor het haar. Met een voedingssupplement speciaal geformuleerd voor haargroei geef je je lichaam in één keer alles wat het nodig heeft om het haar van binnenuit gezond te laten groeien. Vergeet dus niet om jouw supplement ook mee te nemen op vakantie!

Meer nieuws

woman-3288365_640
Het is een logische reactie, in de winter is je haar sneller vet en was je sneller. Maar is dat wel goed.
Het is je misschien opgevallen, tijdens de winter is je haar sneller vet vergeleken met de warme zomer maanden. Dit komt door de lagere temperatuur waardoor de talg meer op je hoofdhuid blijft liggen.
thermostat-250556_640
Wist je dat de hoge gasprijs indirect je haren helpt. We leggen je uit dat die radiator minder warmte hoeft af te geven.
De gasprijs schiet tot ongekende hoogtes. De verwarming omlaag zetten is dan ook goed voor je rekening, maar vergis je niet, ook voor je haar.
JALYD-Collection_ShampooEnergizzante_1000ml.jpg
Haaruitval is nooit leuk, wat kan de reden zijn? En kun je het remmen?
Haaruitval is natuurlijk vervelend, maar let op iedereen verliest haren. Gemiddeld ligt dit tussen de 50 – 120 haren per dag. Dit is normaal. Daar zie je normaal niets van, want er groeien weer nieuwe haren, zodat je normaal gesproken niks ziet aan je kapsel. Echter krijgt u een dunnere haardos, zijn er een of meerdere kale plekken, dan kan er iets aan de hand zijn.