10 tips voor je haarverzorging 2023

Wij hebben de ultieme haarverzorgings tips.
Hoe ga je met je haren om, we hebben 10 geweldige tips op een rijtje gezet, zodat jouw haren letterlijk en figuurlijk gaan shinen.
  1. Gebruik een shampoo en conditioner die bij uw haartype passen. Er zijn shampoos en conditioners beschikbaar voor verschillende haartypen, zoals droog, beschadigd, fijn of krullend haar.
  2. Gebruik een verzorgend haarmasker minstens één keer per week om het haar te hydrateren en te versterken.
  3. Gebruik een leave-in conditioner of haarspray met UV-bescherming om het haar te beschermen tegen schade door de zon.
  4. Borstel het haar voorzichtig, vooral als het nog vochtig is. Gebruik een borstel met natuurlijke haren of een wide-tooth kam om knopen te verwijderen.
  5. Vermijd het te vaak föhnen, flatironen of krullen van het haar. Het haar kan beschadigd raken door de hitte van stylingtools.
  6. Laat het haar regelmatig knippen om beschadigde en gespleten punten te verwijderen.
  7. Vermijd het gebruik van te veel haarspray, gel of wax, omdat deze producten het haar kunnen beschadigen en verzwaren.
  8. Gebruik een satijnzakdoek of een zachte handdoek om het haar te drogen, in plaats van een ruwe handdoek.
  9. Vermijd het te vaak wassen van het haar. Het haar produceert natuurlijke oliën die het haar verzorgen en beschermen. Door het haar te vaak te wassen, verwijdert u deze oliën en kan het haar uitdrogen.
  10. Gebruik een vochtinbrengende haarolie of serum om het haar te voeden en te verzachten. Breng het aan op de punten van het haar om knopen en gespleten punten te verminderen.

Meer nieuws

woman-3288365_640
Het is een logische reactie, in de winter is je haar sneller vet en was je sneller. Maar is dat wel goed.
Het is je misschien opgevallen, tijdens de winter is je haar sneller vet vergeleken met de warme zomer maanden. Dit komt door de lagere temperatuur waardoor de talg meer op je hoofdhuid blijft liggen.
thermostat-250556_640
Wist je dat de hoge gasprijs indirect je haren helpt. We leggen je uit dat die radiator minder warmte hoeft af te geven.
De gasprijs schiet tot ongekende hoogtes. De verwarming omlaag zetten is dan ook goed voor je rekening, maar vergis je niet, ook voor je haar.
JALYD-Collection_ShampooEnergizzante_1000ml.jpg
Haaruitval is nooit leuk, wat kan de reden zijn? En kun je het remmen?
Haaruitval is natuurlijk vervelend, maar let op iedereen verliest haren. Gemiddeld ligt dit tussen de 50 – 120 haren per dag. Dit is normaal. Daar zie je normaal niets van, want er groeien weer nieuwe haren, zodat je normaal gesproken niks ziet aan je kapsel. Echter krijgt u een dunnere haardos, zijn er een of meerdere kale plekken, dan kan er iets aan de hand zijn.